Три премиери за голям рожден ден С три български премиери ще зарадва през новия си, юбилеен театрален 150-ти сезон своите почитатели и публика, трупата на общинския театър
„Любомир Кабакчиев“ в Казанлък.
Актьорите вече усилено репетират трите заглавия, с които вдигат завеса тази есен: това са премиерите на „Асансьорът“ на Георги Марков, „Заговорът на Калигула“ по Стефан Цанев и авторската работа на директора на театъра Димитър Кабаков- „Нощта преди Албена“ .
Заглавието е и първоот премиерно в афиша на театъра за новия сезон. Първото представление ще е на 9-ти септември в Алиолувата къща.
Костюмите и сценографията в „Нощта преди Албена“ са казанлъшко „производство“- дело на арттандема Ваня Запрянова –Росен Дончев. Музиката е на Милен Ямаков, а режисьор на постановката -Светлин Ивелинов.
В навечерието на новия сезон атрактивният и авангарден спектакъл на трупата „Самодива“ ще е сред участниците в 11 Международен куклено- – театрален фестивал за възрастни „Пиеро“.

За първи път в Казанлък за първо театрално представление завесата се вдига преди 150 години, през зимата на 1869 година, когато пред казанлъшката публика е представена театралната постановка „Зла жена” на сърбина Йован Ст. Попович.
Казанлъшкото гражданство е във възторг от постановката, зад която стоят будните местни умове на семейство Рахила и Димитър Душанови. Спектакълът спечелва овациите на казанлъшкото гражданство, като зад това културно постижение стоят усилията на именития казанлъчанин Димитър Душанов и неговата съпруга Рахил Барак.