И Любака се ожени... Като царПри това не как да е .. а с тракийски ритуал, както са го правили тракийските знатни граждани.
За капак си избра ден, и невероятна булка- красавицата от Несебър с чаровен испански, Александра Колева.
Датата, 22 септември, денят на есенното равноденствие също не е избрана случайно. Тя е заимствана от факта, че цялата тракийска космогония е организирана около зимното слънцестоене, пролетното равноденствие, лятното слънцестоене и есенното равноденствие. Точно на тези дати са се случвали най-важните неща в тракийското общество.


За момчето, познато като многообещаващ дизайнер от Художествена гимназия в Казанлък, направил първите си телевизионни крачки към славата, в първите години на ПРЕС ТВ, сега многообещаващ млад столичен архитект, тракийската сватба е мечта.
Негова и на майка му Ивелина Кошеав, влязла в ролята и на дизайнер на цялата тракийска символика, придружаваща сватбеното тържество.


Именно Ивелина лично изработва не само хитоните на младоженеца и кума, но и златен ритон, който украсява сватбената торта.
Младоженците пиха вино от специални тракийски чаши, венчалните халки уютно чакаха в реплика на златен киликс, а за плодородие и берекет на венчалната маса имаше дъбови клонки и плодове.


Всички гости на сватбеното тържество на 32 годишния архитект Любомир Кошеви и 29 годишната Алекс бяха в стилистиката на тракийските дрехи и цветове- бежово златон, шампанско, а матеиите на тоалетите лен, памук, коноп, дантела. В косите си гостите имаха елегантни вплетени позлатени венци.
Сред изключително сиптачните гости на тракийската сватба на Любо от Долината на траките и Алекс от земите на Нептун, бе и очарователната казанлъшка красавица- Ваня Пенева ,Мис България 2011.Свидетели на съдбовното „ДА“, изречено до Тракийската гробница в Казанлък, станаха Деляна Кирова и Филип Иванов.
Сватбената гощавка за любовта и благоденствието на младоженците е край водите на древния тракийски град Севтополис и също като в приказките ще продължи до“ три дни яли, пили и се веселили“.