Голямо Гергьовско надиграване с български народни танци завъртяха за втора поредна година в двора на Казанлъшката Математическа гимназия ученици от 5 казанлъшки училища: Природо- математическата гимназия, основните училища „Кулата“, „Паисий Хилендарски“, „Мати Болгария“ и СОУ „Екзарх Антим Първи“.

Целта на проявата е популяризирането на българския фолклор и приобщаването на все повече млади хора към него. Идеята за надиграването, приета радушно от ученици и учители е на директора на гиманзията Красимир Дамянов.


14 различни хороводни групи в продължение на почти час мериха сили в няколко задължителни и още толкова доброволни фолклорни изпълнения. Сред задължителните хора бяха: Право, Елениното и Дунавското. Освен тях учениците показаха завидни умения и в Чичовото, Циганскот, Право хоро и Ръченица.
В Гергьовското надиграване учениците показаха завидни танцови умения, много въображение, пъстрота и чар.
Жури в състав: Христо Стоянов- ръководител на ансамбъл „Арсенал“, Цветолина Цветкова- директор на ОУ „Паисий Хилендарски“, Тодор Кол

ев, преподавател по музика от ОУ „Кулата“ и Христина Нихтянова от ППМГ бяха категорични, че красотата и радостта от танца, показани на училищния площад, не може да се мери с критерии и категорично присъдиха всички участници да получат специални грамоти за сърцатост и отлично представяне в надиграването.


Красивият празник, който се получи бе в основата да се вземе и категорично решение гергьовското надиграване следващата година, организирано от казанлъшката Матеиматическа гимназия да даде мегдан и за участие на учители от различни училища.


За доброто настроение на публика и участници се погрижиха с изпълнение на народин песни музикалните таланти от ППМГ“ Никола Обрешков“ Виктория Налбантова и Ивелина Станчева.