Поредната си и първа в Казанлък изложба откри един от най- интересните и загадъчни български творци, зографи и реставратори - Климент Атанасов.

С " Брегове" - те, които подготвих специално за изложбата си в Казанлък, изненадах сам себе си. Творбите ме " пробиха" и ме накараха да се преоткрия по нов начин самия себе си в пространството".

Това сподели пред десетките присъстващи, дошли за откриването на експозицията Климен Атанасов.

Сред гостите, уважили поканата на твореца от Бургас бе и маститото присъствие от Ордена на рицарите тамплиери в България, начело с неговия Велик приор - акад. Румен Ралчев.


"Картината, /творбата,/ понякога излиза от времето, захвърля днешното измерение и се отказва от функциите си, омайва и заслепява тези, които се опитват да я разгадаят. Бунтува се срещу безочието на многословието, примитивните привички и мястото в съзнанието.

Чрез нея имам желанието за друг свят, все едно какъв, освен ТОЗИ, но дали успявам да вляза в него? Всяка картина отхвърля илюзията на деня и едновременно те наказва за отхвърлянето".


Това отправя като предисловие към зрителите на своята изложба, художникът Климент Атанасов.

Всеки може сам да се убеди в правотата или в отхвърлянето на творческото му послание- предизвикателство, като посети "Бреговете" на Климен Атанасов. Експозицията е подредена в ЛХМ " Чудомир" и ще остане в града до края на месец февруари.

Творбите от изложбата подлежат и на откупки.