Девет казанлъшки деца вече са в Клуб 2019 на проекта „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“, отличаващ малки и по-големи ученици за техните постижения в науката, изкуствата и спорта. Номинираните казанлъшки таланти са с изяви в сферата на литературата, музиката и спорта.

Това са Габриела Джамбазова от 5 клас, спорт - Шотокан Карате-до; Христиана Харалампиева - 3 клас, пиано; Диан Драгнев – 3 клас, литература; Милла Рачева – 4 клас, литература; Фая Гератлиева от Крън – 4 клас, литература; Кирил Димов – 9 клас, литература; Лъчезар Йорданов – 9 клас, литература, Виктория Влахова – 9 клас, пиано; Адриана Узунова – 10 клас, пиано.

В момента горди членове на Клуб 2019 са 223 ученици от цяла България, 9 от тях са казанлъшки дарования. Най-късно до 15 април секцията ще бъде попълнена с всички номинации, които са били оформени, съгласно условията на проекта. Тогава ще бъде обявен и окончателният списък с членовете. Всеки, който иска да подкрепи талантите на Казанлък, може да го направи на линка: http://dberbatov.org/nagradi/club, като кликне върху зеления бутон „Аплодисменти“ в Клуб 2019, за съответното дете.

В официалния сайт на фондацията информират, че номинациите за „Успелите деца на България“ в секция "Клуб 2019" се подреждат по броя на аплодисментите, а двете номинации с най-много аплодисменти ще се виждат на началната страница на уебсайта. И напомнят, че аплодисментите нямат отношение към оценяването от страна на журито. Те отразяват само одобрение, подкрепа и популярност.

Проектът на фондация „Димитър Бербатов“ предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца. Талант, работа, изяви, постижения, устойчиво развитие и спазване на правила - това се стреми да поощрява проектът, подкрепящ успели български дарования. Фондация “Димитър Бербатов” връчи първите си годишни награди за най-високите постижения в науката, изкуствата и спорта през 2008 година. Сега върви 12-ото издание на наградите, в което ще бъдат отличени 9 ученици в 3 възрастови групи.