Арсеналец е сред рокерите на "Мото Коледа"
Почитателят на високите скорости и мириса на бензин, рокерът Петър Петров, е част от инициативата "Мото Коледа", която раздава подаръци на казанлъшките малчугани вече 8-а година. Повече от пет години той работи в "Арсенал" АД като оператор на "Металорежещи машини с цифрово-програмно управление" в цех 610 на Завод 5. Обича работата си, а извън заводския портал се отдава на другата си страст – художествената дървообработка. Всяко негово изделие притежава характерна индивидуалност, като автора си. Казва, че никога не планира какво ще изработи. Идеите му идват в процеса на работа, спрямо материала, който е избрал, следвайки неговите шарки и форма.

Едно от творения на Петър Петров

Петър Петров и тази година ще бъде част от "Мото Коледа", като инициативата е насрочена за 24 декември от 12 часа на площад "Севтополис". Ще бъдат раздадени над 600 подаръчни комплекта от казанлъшките мотористи.

Инициативата „Мото Коледа”, която дарява подаръци и усмивки на децата в Казанлък, започва през 2014 година. Идеята облечени като Дядо Коледа мотористи да раздават подаръци на децата, идва от Павел Пенев, подкрепен от Мото клуб „Черните рози“. Впоследствие организацията става съвместна на „Черните рози” и Ендуро клуб „Севтополис”, като се включват все повече мотористи. Целта е да се повдигне коледният дух на казанлъчани, а всички малчугани, дошли на площада, да получат лакомства и подаръци, както и да се снимат с мощните мотоциклети. Подаръчни пакети получават ежегодно и всички деца в домове и центрове за социални грижи в община Казанлък. С времето благотворителната акция се разраства и всяка година става все по-масова и чакана с нетърпение от казанлъчани. Пандемичната обстановка попречи за провеждането й през 2020 година, но за тази Коледа тя отново ще бъде факт.

За арсеналеца Петър Петров и за инициативата "Мото Коледа" разказа Мирослава Енева от цех 120 на Завод 6 в „Арсенал“ АД.