Учениците от Профилирана природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“, гр. Казанлък, се представиха повече от отлично в приключилия ТУРНИР НА ЧЕТИРИТЕ ГРАДА, както е известно едно от първите математически състезания в България, основано през 1976 г. В тазгодишното издание на турнира, възпитаниците на казанлъшкото ПМГ завоюваха три абсолютни първи места:


сн: Георги Стратиев, Александър Проданов с учителя по математика Евгени Георгиев- снимки: Кazanlak.com, zakazanlak.bg- в 7 клас абсолютен първенец е Георги Стратиев с резултат от 21 точки;
- в 8 клас първото място делят Елица Димова и представител на домакините – с по 19 точки;
- в 9 клас Александър Проданов е много преди класирания на второ място; резултатът на Александър Проданов е най-висок сред всички участници в турнира – 24, 75 точки и е абсолютен победител;


Достойно класиране във възрастовата група на 9 клас направи още един представител от отбора на Казанлък – Александър Глушков, който е класиран на трето място. С достойно представяне са Иван Моллов и Ангел Момов – които си разделят 8 място;
- в 10 клас на второ място – само на две точки от победителя – се класира Стилиян Иванов с резултат от 16 точки;
- в 11 клас на второ място – отново само на две точки от победителя – се класира Антон Митков Пашов с резултат от 14 точки.
Достойно се представиха и шестокласниците в лицето на Николета Стойнова и Виктория Кънева.


сн: ППМГ "Никола Обрешков" -

Казанлък

Изключително успешното представяне на възпитаниците на казанлъшката природо-математическа гимназия е благодарение не само на труда на учениците, а преди всичко на техните учители – Евгени Георгиев, Светла Стефанова, Василка Гоева, Нели Говедарова-Петрова и Стефка Илиева.

Турнирът на четирите града е едно от най- респектиращите и в същото време джентълменско математическо състезание, чието начало е поставено от градовете Казанлък, Бургас, Ямбол и Сливен.

Директорите на математическите гимназии от тези градове организират състезанието, като приемат домакинството последователно един след друг.

След няколко години в състезанието се включва и математическата гимназия в Стара Загора, но името на състезанието си остава „Турнир на четирите града“.
От началото на XXI век с възстановяването на това състезание се ангажират природо-математическите гимназии в Казанлък, Сливен, Стара Загора и Ямбол.

Домакин на математическата надпревара тази година бе Профилирана математическа гимназия „Атанас Радев“ в град Ямбол.

В състезанието взеха участие отбори от по четирима ученици от 5. до 11. клас само от математическите гимназии в градовете Казанлък, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Авторитетното жури, което подготви и задачите, бе председателствано от изтъкнатия наш професор Иван Тонов.