С дарение оборудват фитнес залата в Шипка

Фитнес залата за младежите ще бъде оборудвана в град Шипка, благодарение дарението на потомствения шипченец Петко Чирпанлиев. С дарените от него уреди ще бъде доокомплектована и залата за спортни занимания в пенсионерския клуб в града, ще има мебели и аксесоари и за детската градина и училището. Дарителският жест на българина, който от 1963 година живее в Германия, за поредна пета година доставя радост и на младите хора, и на хората от третата възраст.

Част от полученото дарение е разпределено в Дирекция "Социално подпомагане" в Казанлък, в Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, Центъра за обществена подкрепа, Дома за хора с деменция "Димитър Папазов", в Дом за медико-социални грижи "Мария Луиза" в село Бузовград.

Петко Чирпанлиев, който е от стар шипченски род, заедно със съпругата си Ренате прави поредното дарение на града. Тази година той достави фитнес уреди, детски играчки, столове, мебели, уреди за рехабилитация и възстановяване на опорно-двигателния апарат, дрехи, храни и други. „Ние с жена ми не сме милионери, съвсем нормални хора сме, пенсионери вече, имаме познати, имаме приятели и всяка година събираме средства”, е обяснил своя жест дарителят. За дапристигне дарението в Шипка, транспортът е струвал 1850 евро.

Освен в Шипка, двамата реализират благотворителни проекти и в Германия, където живеят.

За своята благородна дейност тази година Петко Чирпанлиев бе отличен с една от годишните награди на Сдружение „Бъдеще за децата” - за подкрепа на каузата „За децата на Казанлък”.