Прокуратурата обвини двама изнудвачи в Бузовград

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми М.Н., на 37 години, и П.Д., на 38 години, за това, че от 17 до 24 април 2019 г. в казанлъшкото село Бузовград са искали да принудят 36-годишен мъж да им заплати 20 000 британски паунда, съобщава Апелативна прокуратура-Пловдив.

До момента е установено, че в посочената седмица, на три пъти, обвиняемите лица са посетили пострадалия в дома му и, заплашвайки го с убийство и унищожаване на имуществото му, са искали от него да им предаде сумата от 20 000 британски паунда. Тъй като пострадалият не разполагал с тази сума, на 23 април 2019 г. е била направена уговорка да се срещнат на следващия ден и той да им даде наличните пари.

На 24 април 2019 г. се провела срещата им с 36-годишния мъж, който е дал на обвиняемите 2400 лв. и 200 британски паунда. Непосредствено след предаването на парите М.Н. и П.Д. били задържани с получената сума.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са били извършени огледи на местопроизшествие и на автомобил, разпознаване и освидетелстване на лица, разпити на свидетели, назначени са експертизи, събрани са писмени доказателства. Продължават активните действия по разследването.
Преценявайки степента на обществена опасност на извършителите и на деянието им, Прокуратурата задържа за срок от 72 часа обвиняемите М.Н. и П.Д.

На 25.04.2019 г., ще бъде внесено искане в Районен съд-Казанлък за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.