Празник за очите и сърцето сътвориха майстори на мартеници в "Арсенал"

Над 50 мартеници и 12 сръчни мартеничари от „Арсенал“ сътвориха червено-бяла красота в първия по рода си конкурс за мартеници на територията на „Арсенал“ - Казанлък.
Идеята на конкурса бе на редакцията на фирмения вестник „Трибуна Арсенал“, а наградният фонд, в размер на 400 лева, бе осигурен от синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в дружеството.
Оригинални, с много въображение и креативност, с любов и старание бяха изработените мартеници от служители и работници на фирмата.5- членно жури от представители на синдикатите в дружеството, редакцията на "Трибуна АРсенал" и фирмената детска градина отсъдиха и присъдиха награди в различни категории.
В конкурса участваха работници и служители от заводите 4 и 5, като най- масово в него се включиха от завод 4.
Наградата за най-масово участие отиде при Диана Терзиева от Завод 5/132.

За тематична арсеналска мартеница отличие получи колективът За завод 4/170, изработил специална мартеница със заглавие „Арсеналци на море“.

Мартеницата бе специално дарена на изпълнителния директор на "Арсенал" Николай Ибушев, който оцени креативността, оригиналното хрумване на авторите и искрено се зарадва на жеста, направен в знак на благодарност за широкомащабната социална политика, която се провежда в дружеството. Вдъхновението за тематичната и закачлива морска мартеница е породено и от факта, че само през миналата година над 2 хиляди арсеналци и техните семейства в различни периоди от лятото са почивали по седмица безплатно в морската база на фирмата в Несебър. Само за тази жест към най- добрите си работници, ръководството на дружеството е отделило над 400 хиляди лева.Останалите, присъдени от журито награди са за:За най-еко мартеница - Тонка Йоргова от завод 5/610, за най- оригинална – наградата е за Пенка Манева – 4/170, за най- професионално изработена мартеница – сътвореното от Завод 5/234 с началник Стоян Иванов, за най-традиционна мартеница - награда за Диана Колева и Жана Иванова - ОТК в Завод 4, както и за Вили Коева също от Завод 4.
Най-веселата мартеница в конкурса бе дело на колектива на Завод 4/140, най-родолюбивата на Петя Ботева, а най-иновативната - на статистичките от Завод 4. С интересни мартеници в конкурса участва и Дешка Костадинова от „Стандартизация“.
Изработените мартеници, подредени в своеобразна изложба във фоайето на централния стол на „Арсенал“, бяха предложени на свободна продажба на цени от 1 до 15 лева, като за най-големите цената бе оставена по сърце и джоб на купувачите.Сред най-сърцатите купувачи на мартеници бяха първият заместник-изпълнителен директор Станил Станилов, купил две големи мартеници с шеговито намигане от рода на „Умиране има, отърване няма“ и „Заедно“. Директорът по финансовите въпроси Янко Костадинов закупи интересна мартеница с народни мотиви. Красива класическа огромна мартеница, с размери на картина и ръчно изработени Пижо и Пенда, купи от изложбата Янко Запрянов, член на групата „Експерти за Казанлък“ и директор на „Технологично и иновационно оборудване“ в „Арсенал“. С голяма мартеница от базара си тръгна и Йордан Йорданов - директор "Управление на процесите".Със събраните средства от продажбата на мартениците ще бъдат закупени рисувателни книжки и моливи за децата от детска градина „Буратино“. До редакционното приключване на броя набраните средства бяха в размер на 470 лева.За сърцатото си участие всички участници получават освен парични награди, и специални грамоти за сърцатото си участие.
Организаторите и журито на конкурса благодарят на всички, отзовали се на инициативата и отворили сърца и кесии за една добра кауза.


Галерията от мартеници, изработени от арсеналци, може да бъде видяна тук: http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/27022017-martenici-v-arsenal-prvi-konkurs-189