Отиде си един честен офицер от Българската армия.
Почина началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, съобщават от Министерството на отбраната.
Тръгна си от живота само на 60 години.

Генералът бе сред малцината сърцати радетели за истински модернизирана и боеспособна армия.
С честната си служба в Сухопътните войски, с принципното си отношение и воля за решаване на наболелите проблеми във Въоръжените сили, с достойния пример на командир, загрижен за своите подчинени, генерал Андрей Боцев ще остави трайна следа в съвременната военна история на България.
Последната визита на генерал Андрей Боцев в Казанлък бе преди година и половина, по време на откриването на Първия национален събор на запасното воинство у нас.

"Днес българската армия изгуби един пример за подражание.
За мен, като министър, този човек беше верен съратник в делото ми да възвърна славата на българската армия.
Няма да се откажа от общата ни мисия.
Почивайте в мир, ген. Боцев!", написа в личния си профил във Фейсбук,по повод тъжната вест министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов..


Генерал Андрей Боцев е роден на 26 ноември 1959 г. в Гоце Делчев.
Възпитаник е на Националния военен университет и на Военната академия „Георги Раковски“.
Бил е заместник-началник на щаба по подготовката на Сухопътните войски и удостоен с висше офицерско звание бригаден генерал.
Последователно е бил заместник-началник на Сухопътните войски, началник-щаб на Сухопътните войски, командир на същите. Удостоен е със званието генерал- майор през 2014 година. За началник на отбраната е назначен преди 3 години и удостоен с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“.
На 18 април 2018 г. е удостоен с висше офицерско звание генерал.

Ръководството на Министерството на отбраната и Българската армия изказва искрени съболезнования към роднините и близките на генерал Андрей Боцев