"Орфейчето” Рени със злато и бронз от международен конкурс

Рени Петрова от Школата по поп пеене „Орфей“ при НЧ „Възродена Искра – 2000“ спечели два медала - златен и бронзов, за великолепното си вокално изпълнение в 15-ото издание на Международния фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“. Той се проведе от 18 до 20 октомври 2019 г. в София, под патронажа на Министерството на културата. Конкурсната програма бе в различни направления - вокал, танци и лирика. За певците имаше богат избор в представянето на песен в няколко категории - песен на български автори и на български език; световен хит; мюзикъл или песен от филми; джаз; фолклор. Председател на вокалното жури бе популярният изпълнител Етиен Леви, преподавател в НБУ. Т

Рени, чийто музикален педагог е Мариана Мъгева, представи отлично българската си песен при силна конкуренция в 4-та възрастова група и получи висока оценка от журито. Тя грабна 1-то място и златния медал. А в категорията за световен хит изпълнението на младата певица бе отличено с 3-то място и бронзов медал.

Това е пореден успех за "орфейчето" Рени, която се доказва непрекъснато по сцените и представя достойно Школата за поп пеене на читалище "Възродена Искра - 2000".

Организатори на събитието бяха НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“ и Арт компания „Нови звезди”.