На 4-ти септември в Казанлък ще се проведе колоездачното състезание за Купа „Долината на Тракийските владетели”, част от програмата на 16-те Празници в Долината на тракийските царе. Начало на велосипедната надпревара ще бъде дадено пред сградата на Община Казанлък, бул. „Розова долина”, в 11.00 часа. За осигуряване безопасното придвижване на състезателите в съботния ден, от 10.00 часа до 15:30 часа, ще бъдат затворени за движение, спиране и паркиране на пътни превозни средства, следните улици:

- бул. „Розова долина“, в участъка от кръстовището с бул. „23-ти Пехотен Шипченски Полк“ до кръстовището с ул. „Бачо Киро“;

- ул. „Пейо Яворов“, в участъка от кръстовището с бул. „Розова долина“ до паркинга зад Универмага;

Обходните маршрути ще бъдат по бул. „Княз Александър Батенберг“ на изток и ул. „Христо Ботев “ на юг и север и по ул. „Хаджи Димитър“ на юг.

Състезанието включва спринт на всяка трета обиколка, като дължината на една обиколка е 900 метра. Предвидени са няколко възрастови групи за участниците: момичета и момчета младша възраст, момичета и момчета старша възраст, и девойки и юноши младша възраст.

Организатори на събитието са казанлъшкия колоездачен клуб „Лястовица” и Община Казанлък.