Нов детски филм търси с кастинг деца за роли

Нов български филм за деца търси таланти за роли в него, съобщава Дарик радио..

Лентата е със заглавие" Случаят Тесла" и е продължение на поредицата за скаутите Тони и Рая и техните приключения - филмът "Случаят Кюри" .

Той е втори от замислената трилогия и вече е готов на сценарно ниво.

За филмовата продукция се търся с кастинт детски таланти.

• момче - атлетично на видима възраст 11-13 години

• момчета - еднояйчни близнаци на видима възраст 9-11 години

• момичета - на видима възраст 10-12 години

Желаещите да участват трябва да изпратят на мейл на casting@theteslacase.com следната информация: портретна снимка и в цял ръст, имена, възраст, височина, град, телефон за контакт и информация при предишен сценичен/филмов опит на кандидата. За проби с реплики ще бъдат повикани децата отговарящи на типажността на търсените герои.

Повече информация може да откриете на Facebook страницата за филма - www.facebook.com/theteslacase


“Случаят Тесла” e по оригинална идея на сценариста Виктория Пенкова и режисьора Андрей Хадживасилев, а продуцент отново е Пламен Йорданов.

Проектът има и финансова подкрепа от ИА Национален Филмов Център и предстои да се реализира тази година.


“Основната идея на филма “Случаят Тесла” е да покаже българското и международно културно многообразие, представяйки детска аудитория различна по характер, интереси и мечти. Да внушава хуманни ценности като интерес към науката, отговрност към природата и добротворство.


Стартът на трилогията - “Случаят Кюри”, спечели наградата за „Най-добър детски филм” на VI Международен Филмов фестивал „Славянска приказка”. Пред малкия екран събра близо половин милион зрители, а последно беше прожектиран по случай откриването на Пловдив като Европейска столица на културата и Деня на българското кино.