Гражданска война в Турция, предрича евродепутат

Потокът от бежанци към Европа няма да спре. В следващите 20-30 години няма кой да възстанови разрушените държави в Близкия Изток и Северна Африка. Кутията на Пандора вече е отворена.

Това каза на среща с граждани в Казанлък евродепутатът от "България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ Ангел Джамбазки. Той прогнозира, че в близко време в Турция ще избухне гражданска война, при която е твърде възможно Турция да загуби територии на Изток и на Юг. Тогава, според евродепутата, „Турция ще погледне на север“.

Неоосманизмът, за каквато като идеология претендират новосъздадени политически формати у нас, с изцяло турски имена, не са нищо друго, освен възстановяване на Османската империя в културните й граници, допълни той и призова българският политически елит да назовава проблемите с истинските им имена, като сложи край на „нищонеказването“. Възстановяване на армията, изграждане на оградата по българската южна граница, възстановяване на предметите в училище, възпитаващи в родолюбие и патриотизъм, както и на военното обучение във вид, даващ реални знания и умения на учениците да се опазят в кризисни ситуации, според Джамбазки, са крайно необходими.
Това се налагало с цел да опазим държавата и границите й, допълни евродепутатът, според който идващите в Европа не смятат да променят себе си. Те смятат да променят нас, допълни той .
През почивните дни евродепутатът проведе поредица от срещи в област Стара Загора за среща с учители, с цел дискусии зана чина, по който да се възстанови обучението по родолюбие в българските училища. Джамвбазки имаше среща и с кмета на община Павел баня
Очаквайте в zakazanlsak.bg и интервю с евродепутата Ангел Джамбазки.