Гражданите на България могат да се включат в конкурс за култура и изкуства, а победителите в него ще бъдат наградени с 10-дневно пътуване до Китай. Това става възможно след като Ева Паунова - евродепутат ГЕРБ/ ЕНП бе избрана за посланик на инициативата "Китай без ограничения" (China Unlimited). Кампанията се реализира със съдействието на Китайското представителство към ЕС и Колежа на Европа по случай 40-годишнината от дипломатическите отношения между Китай и Европейския Съюз.

"Дипломатическите отношения между ЕС и Китай могат да бъдат задълбочени чрез културно сътрудничество и обмен - ето защо с радост подкрепям инициативата China Unlimited." Това сподели Ева Паунова, която е най-младият член на Делегацията за връзки с Китайската народна република към Европейския парламент. Според българския евродепутат, "партньорството между Европейския Съюз и Китай е от изключително важно значение за задълбочаването на икономическото и геополитическото сътрудничество".

Конкурсът China Unlimited е отворен за всички граждани на 28те страни от Европейския Съюз, без ограничения във възрастта. Участниците ще имат възможността да изразят свободно своята визия за бъдещите отношения между Китай и Европейския Съюз под формата на есе, снимка, видео или изящно изкуство.

Ева Паунова ще бъде част от специалното жури за конкурса, съставлявано от водещи политически фигури като Тибор Наврачич - Комисар по образованието, културатa, младежтa и спортa, Вицепремиерът и министър на външните работи на Белгия Дидие Рейндерс и посланика на Китай в Европейския Съюз Янг Януи. Крайният срок за участие в конкурса е 31 август 2015. Повече информация можете да намерите тук: http://chinaunlimited.eu

Прочетете тук статията на Ева Паунова относно отношенията между ЕС и Китай, публикувана в Списание "Парламент":

https://www.theparliamentmagazine.eu/articles/opinion/china-eu-relationship-should-move-beyond-purely-strategic-concerns

Ева Паунова има информационен офис в Стара Загора, който се намира на бул. Митрополит Методий Кутев 5. Не се колебайте да се обърнете към нея или член на нейния екип за повече информация относно състезанието.