Такива са реалистичните прогнози според бившия управител на БНБ Емил Хърсев. Според него „ ако се сбъднат най-лошите прогнози за българската икономика, няма да има 10% ръст на заплатите, с които сме свикнали в последните години. Но не се очертава и тяхното намаляване, каквито се виждат в Европа.“
„Бизнесът у нас все пак успява да работи. С вируса трябва да свикнем, че ще го има и в бъдеще. Не бива да се очаква, че ваксините ще решат проблема с COVID-19, а трябва да се продължи с бързите тестове“, каза проф. Даниела Бобева. Бившият вицепремиер и преподавател заяви също, че трябва да бъдат криминализирани случаите, в които някои хора знаят, че са болни, имат положителен тест и продължават да ходят на работа.
От Националния борд по туризъм настояват да бъдат взети общи мерки срещу разпространението на заразата в българските зимни курорти, както е направено в страни като Австрия, Швейцария, Италия, Франция и др.
Днес предложенията на Националния борд по туризъм ще бъдат депозирани пред вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и здравния министър Костадин Ангелов.