Намаляват в пъти вариантите за работа в Казанлък

Почти 3 пъти са намалели свободните работни места, обявени от Бюрото по труда в Казанлък към 7-ми декември, в сравнение с летните месеци на тази година.
В момента свободните работни позиции са 109, като само 9 от свободните работни места са за висшисти. Останалите масово са за хора с основно или средно образование, като за три от позициите за висшисти се допуска изпълнение на длъжностите и от лица със средно образование.


Възможностите за висшистите да си намерят работа в казанлъшки фирми се свеждат до: работа във фармацевтичното производство, където се търсят химик -фармацевтичо производство и технолог- химични процеси. С висше образование следва да са и кандидатите за обявеното свободно работно място за медицинска сестра, както и за експерта по проектиране и програмиране, какот и за микробиолог.
За някои от позициите е задължително и изискването за компютърна грамотност и английски език.


Въпреки че в пъти е по- ограничено и намаляло, продължава търсенето на работници за машиностроенето и производствоот на различни изделия в казанлъшките фирми. Най- много- 10 са обявените свободни работни места за оператори на машини за произовдство на експлозивни вещества, както и 9 свободни работни места за работници за сглобяване на детайли. Търсте се също фрезисти, шлайфисти, монтьори, електрозаварчици.
На трудовата борса през новата седмица има обявени и няколко вакантни места за работници в кухня, сервитьори, хлебари, кондуктори в градския транспорт, магазинери и шофьори на товарни автомобили за международни превози.


До 13 декември се набират и документи на кандидатите за обявена свободна работна позиция в общинското търговско дружество, издаващо вестник „Искра“. Там се търси управител на дружеството.
Кандидатите – задължително висшисти следва да депозират пред конкурсната комисия концепция за развитието на търговското дружество и печатния орган на община Казанлък, какъвто е вестникът.