Поредица от срещи с представителите на българския бизнес започва министърът на икономиката Божидар Лукарски в цялата страна.

Целта на срещите е чуе техните проблеми и виждания за развитието на българската икономика. Това обяви в Стара Загора самият министър Лукарски.

Днес той посети областния град, където заедно с областния управител инж. Георги Ранов посетиха базата за производство на профили от ламарина на старозагорската фирма „Новотехпром”.
Базата е една от най-модерните не само у нас, но и в Европа. Тя е създадена по европейски проект по оперативната програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”. В Европа има не повече от 5 фабрики за профили с капацитет, колкото старозагорската.Министър Лукарски похвали собственика на фирмата Стефан Шоселов за предприемчивостта и успешната реализация на мащабния проект.
Икономическият министър заяви също, че летище Стара Загора е приоритет за правителството. Навсякъде, където пътувам, не пропускам да го представя на потенциални инвеститори. Възможност да получим финансиране на проекта за летището ще търсим и по плана „Юнкер”, каза Божидар Лукарски.