Малките художници на "Арт линия" се представят във "Вълшебната гора" Художествена галерия - Казанлък има удоволствието да покани казанлъчани и гостите на града на изложбата "Вълшебната гора", която представя най-малките художници на школа "Арт линия" с преподаватели Ваня Запрянова и Росен Дончев. Тази усмихваща изложба, подредена в синята зала на къща-музей "Ненко Балкански", ще бъде открита на 26 юли от 18.00 часа и ще остане на вниманието на посетителите до 22 август 2022 г. В изложбата се представят 27 възпитаници на школата.

През 1890 г. в Лондон е подредена първата изложба с детски рисунки. Детската рисунка е така важна за общуването на децата със света и на нас възрастните един с друг, защото в нея се отразява не онова, което децата виждат, а това, което същностно вълнува сърцето и ума им. Заобикалящата действителност провокира малките художници да рисуват, но не обектите в нея, а емоции, чувства, тревоги.

Настоящата изложба е повод да се обърнем към чистото, непринудено и освободено от предразсъдъците на действителността възприятие. Възприятие, което преобразява с молив, цвят и четка, досущ като в пристъпна само за детското въображение вълшебна гора, собственото ни объркано ни ежедневие. За да ни покаже, че то е не съвсем такова, каквото изглежда. Че то е и радостно и смислено, много повече, отколкото самите ние сме способни да понесем.