Истински звезден дъжд от награди заля възпитаниците на клуб „Светлини сред сенките” към ОДК „Св. Иван Рилски” в края на тази учебна година. Възпитаниците на Валентина Димова участваха в поредица национални конкурси, като обявените резултати преди излизането на децата в лятна ваканция са доказателство за усилената им работа през цялата учебна година.

От националния конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев”, организиран от Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката, наградените „светлинки” са четири. Йоана Маркова на 11 г. е отличена с 1-во място. Второто място спечели Фая Гератлиева – 9 г., а с трети места са София Маркова на 7 г. и Геновева Трифонова на 11 г. От конкурса „Възкресение Христово”, организиран под патронажа на патриарх Неофит, с първо място е десет годишният Борис Йовчев. В същата възрастова група Милла Рачева, също на 10 г., е с поощрителна награда. Втрета възрастова група Кирил Димов спечели Специална патриаршеска награда, за есето си „Възкресението днес”.

От арт състезанието „На мира в света” в първа възрастова група с трето място и бронзов медал е отличена Геновева Трифонова, във втора възрастова група Кирил Димов е класиран на 2-ро място. От националния конкурс „Моят любим национален герой” на второ място се класира Фая Гератлиева, а Милла Рачева и Борис Йовчев са с поощрителни награди. В трета възрастова група на трето място е класирана Сабел Гератлиева – 19 г.

От Националния конкурс „Казанлъшка роза” на тема „Приказка за розата” с първо място са Георги Иванов на 7 г., Диан Драгнев - 8 г, Фая Гератлиева – 9 г., Йоан Иванов – 15 г., на второ място се класираха Версавия Янкова -7 г., Йоана Маркова – 11 г., Геновева Трифонова на 11 г., Лъчезар Йорданов – 15 г. и Сюзън Гератлиева – 19 г., с трети места са Калоян Желев -7 г. и Мартин Минев – 7 г. Милла Рачева спечели специалната награда на журито, а 7-годишната Поля Лалева бе отличена със специална награда на ОБ ”Искра”. Със Специална награда на фондация „Човешка библиотека” е Вилиана Коцева – 10 г. Наградата за най-малък участник грабна пет годишният Атанас Бранчев.

Кирил Димов, който за поредна година беше лауреат на конкурса „Искри” на БНР, участва на живо в предаването, заедно с двайсетте отличени от 36-тото издание деца и сподели причините да напише произведението си, посветено на сбогуването с детството.

От литературния конкурс, организиран от Община Казанлък и посветен на 23-ти пехотен Шипченски полк, с награди са четири „светлинки”. Това са Милла Рачева – 10 г., Фая Гератлиева – 9 г., Геновева Трифонова – 12 г. и Мартин Минев – 7 г.

Децата и младежите от клуба започват лятната ваканция с амбицията да работят усилено по двата романа, които са започнали през учебната година.