Близо 80 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите преобладават офертите в сферата на здравеопазването, а за кандидатите със средно и основно образование – в индустрията и услугите.
За хората с висше образование има обявени свободни позиции за четири медицински сестри, седем лекари-специализанти, както за специалисти по неонатология, педиатрия, гастроентерология и неврология. В образователния сектор се търсят се четирима учители в различни степени. В Бюрото има оферти иза двама регионални представители в сферата на застраховането, еколог, счетоводител, икономист и специалист по електротехника – поддръжка на сгради.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация, в индустрията, най-търсени професии са стругари, шлосери и монтьори, търси се оператор на преса за метали, фрезист, строителен техник и химически лаборант. Има обявени свободни места за продавачи, готвачи, маникюрист, камериер, пощенски служител, водач на селскистопански машини и други.
За хората с основно образование най-много са офертите за машинни оператори в текстилната промишленост, продавачи, касиери и санитар.