Под сто са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. Най-много оферти има отново за кандидати със средно образование и професионална квалификация. При висшистите офертите са разпределени, приблизително по равно в сферите на образованието, здравеопазването и индустрията.
За хората с висше образование има предложения за двама специалисти по логистика, за двама началници в производството, за двама инспектори по качеството, както и за технолог-химик и микробиолог. В здравеопазването се търсят три медицински сестри, лекар-специализант, педиатър, специалист по физикална и рехабилитационна медицина, и зъболекар. В образованието има обявени шест свободни учителски места, свободно място за училищен психолог и за логопед.
За кандидатите със средно образование предложенията са над 40. Търсят се машинни оператори, стругари, работници по поддръжка, шлосери и други. В сферата на услугите има обявени свободни работни места за кондуктори, продавачи, крупиета, комисионери, готвач, работници на бензиностанция, охранители и други.
За хората с основно образование най-много оферти има за оператори в производството на автомобилни компоненти, работници в текстилната промишленост, санитари и други.