Шуменци показват фотодокументална изложба в парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ С фотодокументална изложба на Регионалния исторически музей – Шумен гостува Националният парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Заглавието „Ний летиме от Балкана мощни Шипченски орли“ е по текста на марша на 23-ти пехотен Шипченски полк. Автор на музиката е Иван Скордев (1879 – 1953), участник в двете Балкански войни. Текстът е създаден от Константин Георгиев (1884 – 1954), който е автор и на най-популярния военен марш „Велик е нашият войник“ (1916).
Съорганизатори на изложбата са Държавният военноисторически архив – Велико Търново, Историческият музей – Дупница и ЛХМ „Чудомир“ – Казанлък.
Експозицията е посветена на българските опълченци, които след Освобождението стават кадрови военни и допринасят за бойната слава на младата държава. В нея се проследяват биографиите на 22-ма военни дейци, 11 от които достигат до генералски чин, и тяхното участие в значими за страната събития – Съединението, Сръбско-българската война, Балканските войни и Първата световна война. Изложбата може да бъде разгледана до 14 май.