Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. ще се рехабилитират над 50 км от третокласния пътЧирпа-Симеоновград, който е алтернативен маршрут на автомагистрала „Марица“ и на пътя Поповица – Хасково. Инвестицията в ремонтните дейности е за близо 36 милиона лева.

Символична първа копка за рехабилитацията на пътя бе направена днес в присъствието на министъръа на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, зам.-председателя на НС Емил Христовобластния управител на Стара Загора Гергана Микова, инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, народни представители, областният управител на Хасково Станислав Дечев и кметове от региона, съобщава пресцентърът на Областна администрация-Стара Загора.

50-километровата отсечка е разделена на три лота. Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца. Предвидените дейности включват полагане на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя. Ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Близо 2 км от третокласния път преминава през самия Димитровград и е част от околовръстния път на града. През миналия програмен период по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. бяха основно ремонтирани около 3 км от околовръстното и сега работата продължава.