Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание.
Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на "Държавен вестник", съобщиха от президентството.
Решенията на Централната избирателна комисия (ЦИК), с които обяви резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в 45-ото Народно събрание и имената на избраните депутати, са публикувани в днешния 30 брой на "Държавен вестник".
Изброени са и кандидатите за депутати, които се отказват от влизане в парламента, както и тези, които избират в кой многомандатен район влизат, ако са били избрани на две места.
В понеделник държавният глава Румен Радев заяви, че ще издаде указ с датата за свикване на новия парламент, след като бъде обнародван списъкът с народните представители.
Радев беше категоричен, че "няма намерение да бави указа за първото заседание на Народното събрание". Той изрази надежда, че още тази седмица може да се свика новият парламент.
От ПП ГЕРБ вече обявиха, че са готови със състав на кабинет, който ще предложат, въпреки че шансът той да бъде подкрепен е малък. Всички партии, които влязоха в 45-ото Народно събрание, вече казаха, че са готови да дадат подкрепата си на правителство, предложено от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".