През 2019 година екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ и двете социални услуги „Център за обществена подкрепа“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция”, които реализира, е помогнал на над 400 семейства, консултирал е 90 жени в Родилното отделение на болницата в Казанлък, допринесъл е 6 деца да се върнат в биологичното си семейство, е равносметката на Сдружението за извършеното през изминалата година. Към това се прибавя и осигуряването на отворено пространство за деца и семейства от общността чрез Детска къща „Сигурен старт“ и „Работилници за родители”. Над 200 семейства са получили дрехи, храна и консумативи, а много деца са развили своите умения и са подобрили благосъстоянието си.

Благодарение на дарители е създаден и фонд за спешни случаи, за да може да се реагира и помогне веднага на детето и неговото семейство. Разкрити са две нови дейности - по „Спешен прием“ и работа в „Синя стая“, благодарение на европейски проект от община Казанлък.

Сдружението като гражданска организация успя да направи социалните услуги разпознаваеми и търсени, казва още екипът на „Бъдеще за децата”. Налице е директен контакт с подрастващите и тяхната среда. Реализирани са 14 кампании и инициативи в подкрепа на значими теми и проблеми, като едни от най-успешните кампании са „Акция детски свят“ и „Акция Дядо Коледа.

Своята мисия работещите в Сдружението определят като отворена врата към проблемите на хората, където те ще намерят помощ и подкрепа. „Има семейства, които дотолкова са загубили надежда. И се намират на Прага. Не успяват да се преборят вътрешно със себе си, с бюрокрацията, с говоренето на хората, с трудностите. И когато, дойде един човек и ти даде сили, говори с теб на разбираем език, започваш да желаеш най-хубавото за себе си и за своите близки! Оправяш дома си, постилаш пода, слагаш тенджерата на котлона, усмивката и вярата – задължително – и продължаваш напред – да се бориш, да живееш, да се радваш! Ето това правим ние. И това, което ни радва е, че те малките хора ни вярват и много от тях успяха да преодолеят трудностите. Научиха се да разбират децата си, да посрещат с търпение и слушане порастването им и така да бъдат подкрепа един за друг”, казват още от "Бъдеще за децата". От там допълват, че за ползотворната им работа допринася партньорството с Община Казанлък и дирекция "Социално подпомагане", както и дарителите, които се включват в кампаниите за добри каузи.