Актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък са над 120. При висшистите най-много предложения има в сферата на образованието, за хората със средно образование най-много са офертите в индустрията, а за тези с основно също в производството.
18 са обявените учителски места в Бюрото, като предложенията са за различни позиции, в всяка от степените на образованието – търсят се старши учители, ресурсни учители, преподаватели за деца със специални потребности, учители за детски градини, основни и средни училища, има свободна позиция и за един педагогически съветник. В тази група има актуални оферти за петима медици – медицинска сестра, АГ-специалист, неонатолог, педиатър и невролог, както и за младши експерт в администрацията.
За кандидатите със средно образование и професионална квалификация най-много са предложенията за елмонтьори, машинни оператори, монтьори и шлосери, химически лаборанти и други. Сред търсените професии са още санитари, продавачи, бармани, готвачи, комисионери в заложна къща, помощници на учителя и други.
За хората с основно образование има обявени 10 свободни позиции в предприятие за производство на автомобилни части, търсят се още шпакловчици, машинни оператори и зареждачи, както и резачи на дървен материал, чистач и образователен медиатор.