Над 110 са обявените свободни работни места в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите най-търсени са медиците. Вакантни места има за седем лекари-специализанти, двама лекари-специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, гастроентеролог, педиатър, неонатолог, невролог, медицински специалист за работа в сферата на медицината и медицинска сестра. В сферата на образованието се търсят трима учители и логопед. Оферти има за двама инженери – специалисти по автоматизация, двама електрончици, специалист по поддръжка на електротехника на сгради и аналитик – компютърни комуникации.
За кандидатите със средно образование най-много са предложенията в индустрията. Търсят се работници на металообработващи машини, шлосери, електромонтьори, монтьори, монтажници, секционен майстор, оператори в шивашката промишленост и в производството на автомобилни част, заварчик, стругари, фрезист, оператори за работа на преса и други – за производството на експлозиви, галванотехник, бояджия, шпакловчици и други професии. В обслужващата сфера има оферти за продавачи, касиери, сервитьори, маникюрист, готвач и други.
За хората с основно образование са обявени следните позиции – хигиенисти, заварчици, трактористи, помощник-готвач и готвач и работници за опаковане на текстил и обувки и за работа в рибовъдна ферма.