Медици, машиностроители, строители и готвачи са най-търсените професии в Казанлък 107 са обявените в свободни работни места в Дирекция „Бюро по труда“ в Казанлък. Няма особена промяна на местния пазар на труда. При висшистите отново най-търсени са медицинските специалисти, при хората със средно образование – машиностроителите, а за тези с основно и начално образование повечето от обявите са в строителството и селското стопанство.
За висшистите от 19 оферти – десет са за медицински сестри и акушерки, има свободни места и за трима лекари – интернист, невролог и нефролог. Останалите обявени места са за инженери, технолог, гериатричен специалист, както и за административни длъжности.
При среднистите най-много отново са предложенията в областта на металообработването и машиностроенето. Търсят се оператори на машини, шлосери, монтажници, и други длъжности, за които се иска опит в споменатия вид производство. В този сегмент от трудовия пазар има и свободни позиции за готвачи, продавач-консултанти, за работници в консервна фабрика и други. 62 са общо обявите за тази група в „Бюрото по труда“.
За кандидати с основно или начално образование възможностите са най-големи в строителството. Обявени са свободни работни места за общи работници, шпакловчици, бояджии, заварчици и други, както и за социални асистенти. В тази група вакантните места са 27.
Запазва се тенденцията в Казанлък да няма трайно незаети работни места.