Машинни оператори, шофьори и педагози са най-търсените професии в Казанлък Близо сто са свободните работни места обявени в казанлъшкото Бюро по труда. Най-много свободни работни позиции има за хора със средно образование, следват вишистите и хората с основно или по-ниско образование.
За среднистите най-много са офертите за оператори на различни видове машини – в металообработването, сондажни, съоръжения в металургията, търсят се още леяри, шлосери, електротехници и други. Обявени са вакантни места за седем шофьори на автобус, шест на тежкотоварни камиони и двама куриери. Търсят се работници и за позиции в търговската мрежа и в сферата на услугите. В тази таргет група обявените свободни работни места са над 70.
При кандидатите с висше образование в Казанлък най-много са обявените места за учители, педагози и психолог. Другите възможности за работа са в сферата на здравното обслужване (търси се лекар и медицински сестри), експерти в администрацията и други.
За хора с основно или по-ниско образование има обявени 10 вакантни места. Девет от тях са за работа в консервна фабрика и едно за позиция в рибовъдна ферма.