Дойде Огненият Петел, избягвайте червеното


Китайската Нова година настъпи днес, 28 януари, и ще продължи до 15 февруари 2018 година. Тя преминава под знака Червения огнен петел. Той символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането и именно заради това започващата година ще бъде белязана от успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа.

Друг важен факт е, че Червеният петел е управляван от огнен елемент и това е година на Ин. Затова прекарвайте времето в усамотение и в хармония с приятелите и семейството.

Лунната Нова 2017 година има собствени късметлийски цветове. Ако използвате тези благоприятни цветове в ежедневието си, всичко, което ви интересува, ще се случва по начина, по който искате. С други думи, те са като талисман, благославящ ви с изобилие и просперитет.

Тъй като елементът на Китайската 2017 година е червено, не използвайте този цвят в облеклото и аксесоарите. Червените камъни като рубин, гранат и розов топаз също е добре да бъдат избягвани. Вместо това е добре да се спрете на цветове, които се съчетават с червеното и огнения елемент. Цветовете тази година са златно, кафяво и жълто, късметлийски числа са 5, 7 и 8, успешните часове през деня 17-19 часа, подходящите полускъпоценни камъни са цитрин, опушен кварц, ахат, лабрадорит, малахит, планински кристал, а мотото, което трябва да следвате, е „Цели се нависоко и не се отказвай“.

Според китайската астрология, годините на Петела са известни като изпълнени с честност и ефективност. Усилената работа е ключът към постигане на успехи през 2017. Прогнозите сочат, че периодът може да бъде благоприятен за вашата кариера и финансови инвестиции. Но обмисляйте бизнес начинанията си добре, ако искате да се възползвате от най-печелившите периоди. Също така опитайте алтернативни лечебни терапии, за да държите стреса надалеч и да успеете да използвате потенциала си изцяло.

Китайският хороскоп за 2017 също прогнозира, че годината ще бъде добра за необвързаните хора да се оженят. Годината на Петела е благоприятна за брака и връзките. Ако сте омъжени, можете да планирате бременност. Професионалните отношения също ще се окажат ползотворни. Не се отдавайте на рискови и сенчести сделки.


Какво очаква различните представители на зодии в годината на Огнения петел:

Овен – Издигане в служебната кариера. За свободните професии - решаване на финансовия проблем, който ги мъчи отдавна – социалната осигуровка. И здравната също.
Телец – Решаване на здравословни проблеми и сполучлив брак. Годината е доста добра за него.
Близнаци – Страхотен финансов удар и блестяща кариера. В любовта да са предпазливи, за да не я загубят.
Рак – Намиране на своето истинско място под слънцето и неочаквани пари. Стига им толкова.
Лъв – Здраве, щастие, късмет, кариера, финансова стабилност, лично щастие – за този огнен знак Петела се грижи с най-голямата любов.
Дева – Дългоочаквано решаване на тежки проблеми и най-накрая – светлина в живота.
Везни – Ще решат накрая какво искат от живота и с това ще улеснят околните безкрайно.
Скорпион - Върви им винаги, защото използват мозъка си за решаване на проблеми. Ще пътуват, ще бъдат обичани.
Стрелец – Ще постигне своето. За съжаление, нищо няма да им бъде поднесено на тепсия, обаче всичко, за което ще се борят, ще го притежават.
Козирог
– Тази година ще е преломна в живота ви. Ще си заминат неприятностите, ще се решат сериозни проблеми и ще настъпят мир и тишина. За тези, които вече са решили своите тревоги, ще бъде година на много мощен старт и успех в абсолютно всички начинания.
Водолей – Постигане на цели, изпълнение на съкровени желания. Да се внимава за пречки от страна на роднини. В семейството нещата са същите, обаче има вариант за един бурен флирт за някои от дамите от знака.
Риби – Решаване на семеен проблем, свързан със земя и наследство. Откриване на собствен бизнес. Кредит от банка трябва да се взема много внимателно, при прецизен избор на самата банка. Иначе има опасност да останете на улицата и без гащи.


А ето и някои любопитни факти, свързани с петела:

- В репертоара на петела има около 24 различни вида звуци. Песента на най-гласовития певец сред пернатите – славеят, съдържа 40 повтарящи се поредици от звуци.
- 90 децибела — такава е силата на кукуригането на петела. За сравнение: детският плач достига до 80 децибела.
- 11,3 метра достига най-дългата опашка на петел. Става дума за петел от породата феникс, отглеждан в средновековна Японии. Фениксите били отглеждани в храмовете и императорските дворци.
- 18 месеца живял без глава петелът Майк. През 1945 година ръката на фермер от Колорадо трепнала и брадвата не уцелила югуларната вена, едното ухо и гръбначният мозък на птицата. Появявайки се в шоу, безглавият петел заработвал на месец по 47 800 долара.
- Преди 5500 години човекът е опитомил кокошката в Азия.
- 5000 долара е обещало да заплати Обществото за защита на животните в САЩ на всеки, който съобщи за провеждането на боеве с петли.
- 14,5 км/ч е средната скорост, с която може да бяга петелът. Лидер сред птиците по скорост на бягане е щраусът. Той може да развие до 70 км/ч.
- Петелът може да запомни и разпознае 100 свои роднини.
- 10 кокошки се падат средно на един петел в курника. Повече самци е опасно да се отглеждат, тъй като постоянната конкуренция между тях води до жестоки стълкновения между тях. Обикновено кокошият харем снася по 8 яйца на ден.
- Петелът живее средно до 12 години, но за производства на яйца го използват най-много две години.
- 8х730 = 5840 яйца - това е средното количество, което може да бъде произведено с участието на един петел през живота му.