Близо 4.5 милиона дози ваксини против COVID са поставени в България

Единният информационен портал предоставя данни за поставените дози ваксини, като до момента те са общо 4 400 609. Според последния отчет 2 059 887 души или 31,69 на сто от населението на страната са със завършен имунизационен цикъл

Новите случаи на коронавирус намаляха и като абсолютно число, и като процент. 49 са новооткритите заразени за 5 юни, като те бележат спад от 31 на дневна база, след като в събота бяха открити 80 случая.
Пациентите, настанени в интензивни отделения, са 32 - с 1 повече на дневна база.
Единният информационен портал представят данни за заетостта на интензивните легла в петте клъстъра. Към днешна дата в цялата страна - и петте региона са вече на Етап 0, след като и областите около София най-после влязоха в синята зона.

Двама души са се възстановили от COVID-19 през последното денонощие и така общата им бройка вече е 1 055 545. За второ поредно денонощие няма починали. Общият брой на загубилите битката с вируса в България остава 37 163. През последното денонощие 79,59 на сто от далите положителна проба не са били ваксинирани. 50% от влезлите за лечение в болница също са неваксинирани.

Отново най-много случаи през последното денонощие са открити в София-град - 17. В 14 области - Варна, Враца, Габрово, Добрич, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Разград, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол, няма регистрирани нови заразени.