Актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък са 144. От тях най-много отново са предложенията към кандидати със средно образование и професионална квалификация.
При висшистите има оферти за двама инспектори по качеството, двама началници в производството, двама специалисти по логистика, химик и микробиолог, технолог, старши експерт в администрацията и актьор. В сферата на здравеопазването се търсят четири медицински сестри, лекар-специализант, педиатър, специалист по физикална и рехабилитационна медицина, зъболекар и рехабилитатор. В просветата има обявени свободни позиции за шестима учители, двама логопеди, търсят се и психолог, педагог, социален работник и социален сътрудник.
За кандидатите със средно образование най-много предложения има за машинни оператори, електромонтьори, специалисти по поддръжка, шлосери, заварчици и други професии в индустрията. В сферата на услугите се предлага работа като продавачи, касиери, комисионери, бармани, камериери, охранители, санитари и други.
За хората с основно образование най-много са офертите за работа в производството на автомобилни компоненти, оператори на машини, в строителството и други.