875 деца в 52 постоянни групи, в направленията „Наука“, „Изкуство“ и „Спорт“ започват новата учебна година в Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски“ в Казанлък. През учебната 2020-2021 година Комплексът отваря врати за 71-ви път.

Освен всички известни досега форми на обучение, които наистина са много на брой и много като разнообразие, през тази година има още две извънкласни занимания за казанлъшките деца. Това са формите „Информационни технологии“ по спечелен проект на Детския комплекс към Министерството на образованието и науката, и плуване, което ще се провежда в плувния басейн на СУ „Екзарх Антим I“, обяви директорът Денница Танева.

Въпреки ограниченията за участия и изяви, свързани с пандемията от COVID-19, възпитаниците на ОДК „Св. Иван Рилски“ отчитат успешна изминала година. Талантливите деца имат 89 участия в национални и международни конкурси, в които са спечелили 280 медала. Участвали са в 27 международни състезания, в 23 от които са завоювали първи места. Имат редица спечелени награди отличия и грамоти в различни виртуални форми на надпревара със свои връстници от България и света.

Само преди броени дни с нови престижни награди от Националния конкурс за деца „ Аз и моите приятели, животните“ се поздравиха учениците от клуб „Светлини сред сенките” към Общинския детски комплекс. Те спечелиха награди във всяка от категориите. От Клуба дойде и новината, че „светлинките“ са готови и с поетичния си роман „Хроники на глухарчетата”. Казанлъшката премиера на книгата ще се състои на 20 октомври от 17 часа, в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4.