300 хиляди лева за респиратори  даряват  две големи търговски вериги
Две от големите немски търговски вериги за хранителни стоки у нас даряват 300 000 лева за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването.
Новината съобщават от Пресцентъра на компаниите.

И двете вериги, които са част от германската група Schwarz, обединяват усилия в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв.
Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.
Решението дарението да бъде насочено към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с председателя на Националния оперативен щаб в лицето на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и болници ще се извърши след изрична препоръка на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

От двете големи търговски вериги призоваха клиентите да следват препоръките на здравните власти. Двете компании за пореден път уверяват, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти, защото разполагат с достатъчно наличности.
От двете търговски вериги подчертават, че осъзнават отговорността си към обществото и ще продължат да се грижат за това да отговарят на нуждите на клиентите и да оказват пълно съдействие на властите.
Двете компании имат близо 200 магазина в страната, в повече от 100 града, с над 9 хиляди заети в тях.