Учредиха ежегодна стипендия в памет на Георги Пейчинов

Стипендия в размер на 1 000 лева, на името на талантливия и напуснал ни без време казанлъчинин Георги Пейчинов ще получи дете или младеж от Казанлък, с постижения в областта на науката, изкуството и спорта.

Такова е решението на Общото събрание на Клуб „Раунд Тейбъл 5 Варна“, което е учредило ежегодна стипендия на името на своя колега от града на розите.


Заявления от кандидат – стипендианти от „Раунд Тейбъл 5“ очакват на имейл: clubrtvarna@gmail.com до 30.12.2019г.

Членовете на „Раунд Тейбъл 5 Варна“ подпомагат млади таланти в областта на науката, изкуството и спорта, различни благородни каузи вече 6-а поредна година.

От тази година те решават да почетат посмъртно своя приятел Георги Пейчинов с ежегодна финансова помощ за млади дарования на Казанлък.

„Раунд Тейбъл" енай- голямата доброволческа организация за мъже в света. „Раунд Тейбъл 5 Варна" е втората такава локална "маса" в България.

Отишлият си без време млад казанлъчанин бе неин дългогодишен член и ярък доброволец.


"Раунд Тейбъл 5 Варна" съществува от 5 години и за този кратък период успява да привлече вниманието на международните си колеги с множеството инициативи, които подема във Варна.

"Раунд Тейбъл България" съществува от 20 години и е създадена в гр.Пловдив, където и до днес работи „маса“ от млади професионалисти



"Раунд Тейбъл" е Международната организация е създадена през 1927г., а нейна основна цел е събирането на млади професионалисти, които обединяват сили в обществено полезни каузи и инициативи. Името на организацията произлиза от реч на принца на Уелс по време на Британското търговско изложение в началото на века.

Раунд Тейбъл е намерила съмишленици в над 65 държави в цял свят, наброява над 40 000 члена, обединени в 2700 клуба.