Колкото и горещо да е през август, колкото и плодове да ни препоръчват диетолозите, човек се изкушава да си хапне нещо сладичко. Още повече, когато то ухае на току-що изпечен сладкиш, с лек, пухкав крем, украсен с вкус и любов. Точно такива са сладкишите, които ни поднася всеки ден отдел „Обществено хранене“ в „Арсенал“. Ръководи го Йонка Велчева, а колективът отдавна е придобил популярност като „отделът на Йонка“. Тази пъргава като пружинка жена изглежда, че никога не се уморява, а жизнеността и енергията й генерират непрекъснато нови идеи в столовото хранене на арсеналци. Освен че менюто всеки ден е богато и различно, а храната е всепризнато вкусна, то приготвените десерти от майсторките сладкарки в нейния отдел са си истинско изкушение.


Надка Иванова, Тони Армейкова и Павлина Петрова са момичетата, чиито сръчни ръце и въображение непрекъснато ни изненадват с интересни кулинарни сладости. Шоколадови и сметанови пастички, торти „Гараш“, „Минута“, „Тирамису“, „Червено кадифе“, „Орео“, чийзкейк, плодови парфета, мъфини, индианки, реванета, еклерчета, дънерчета и какво ли не още приготвят те за арсеналци, които посещават заводските столове на територията на предприятието. Така различните десерти стигат до всички заводи, за да може всеки работник и служител, който поиска, да ги опита. Трите майсторки приготвят сладкишите само от естествени продукти, задължително сертифицирани. Съобразяват се със сезона, а рецептите са техни, авторски. За да се спазва технологията в някои по-сложни рецепти, се налага да направят предварителна подготовка от предния ден. Важното за тях е десертът да бъде пресен, да изглежда красиво, всеки път да сюрпризира с доза нещо различно. И непременно да донесе наслада и за най-изтънчения вкус.

48 души се трудят в отдела на Йонка Велчева и осигуряват столовото хранене в целия „Арсенал“ – общо 8 стола на територията на предприятието в Казанлък и на площадка Мъглиж. Менюто е разнообразно, изготвено съобразно сезона. Храната е питателна и за работещите във фирмата е с 80% поевтиняване. Към това се прибавя и тортите за рождените дни, които всеки един арсеналец получава като подарък за своя личен празник. Така добре организираното столово хранене се е превърнало в част от запазената марка „Арсенал“.