По време на обедната градска дрямка, спокойно може да я объркате с .. лъв. Достолепно изтегнал се на плочника пред Градския исторически музей в Казанлък.

В сутрешните и късни вечерни часове,чак до зазоряване, лъскавата й осанка и любознателен поглед ще ви посрещнат пред входа на е централен бутиков хотел. И безпогрешено ще разпознава дали сте от добрите или от другите .. дали сте гост на хотела или просто случайно объркал се минувач..

През останалото време тя е нещо като регулировчик на кръгово и посрещач и придружител на деца и ученици, на възрастни хора и пешеходци, които се чудят накъде да поемат. В дни като днешния, тогава когато и кафенета са пълни, градският лъв може да видите и чинно приседнал до някоя маса с приятели .. на по бира..

Този лъскав градски талисман и съпровождач, щракнат с жълт чип на ухото има име. Шушана.

И е със сигурност повече обичана, от възпятата.

Превърналата се вече в талисман на кръговото и хотела четиринога златиста Шушана, доскорошна бездомница, но вече красиво осиновена и приютена от стопаните на бутиковия градски хотел в пешеходната зона на Казанлък.

Шушана сама ги избрала, като един ден просто дошла пред вратата. Любовта била взаимна и от пръв поглед, и оттогава тя е жив талисман на хотела. Предаността и грижата са взаимни.

Четириногата хубавица вече е нещо като почетен член от персонала и жива ВИП охрана. Освен това е зачислена на порцион и сутрин й се полагат всички останали хотелски закуски. Шведска маса на корем.


През останалото време чинно следва стопаните си и се грижи за всички в периметър около 50 метра.Посреща и изпраща пред хотела и пази градските исторически ценности, по обедно време. И всичко това напълно безплатно. Просто любов. Дълг и преданост.

Доскоро бездомно, днес кучето Шушана е сред любимците на постоянното присъствие по градското Стъргало.


Симпатии събира и сред зачестилите групи от чужди туристи.

Тя е градският ни лъв, категоричен е един от тези, които я обичат.

Четириногата Шушана.


Наша, единствена.