Няма мераклии за женене през май Считаният доскоро за най- сватбен месец – май не е сред предпочитаните тази година за женитба от казанлъчани и техните избраници по сърце. Доскорошният фаворит за бракосъчетания сега е най- нежелан за такива церемонии.
Това показва справка в отдел „Радостни обреди“ на Община Казанлък. Към момента заявилите желание да сключат граждански брак през май в Казанлък са само 6 двойки.

Навръх Гергьовден- 5-ти май, ще се венчаят 3 сватбени двойки, а на самия празничен ден и ден на храбростта – само една.
Две са сватбите и на 19 май. Останалите почивни дни до края на месеца са свободни.
За сметка на нежелания за сватби май, август и септември тази година са най- сватбарските.
Стълпотворение от желащие да сключат граждански брак има на 18-ти август 2018 година. За тази дата записаните кандидат- младоженски двойки са 9, но по всяка вероятност ще има и още. На другата емблематична дата през авгут-08.08. желаещите двойки за брак засега са 3.
Толкова са и новите семейства, които ще се родят на 07.07 тази година, за сметка на само едно ново семейство на историческата дата Девети септември. Предпочитана за брак е и датата 1-ви септември – 6 са кандидат-младоженските двойки за тогава.

Три нови семейстава да се „родят“ на 8-ми септември, са плановете в Гражданското, засега.
Виден ерген ще се раздели това лято със свободния живот- това е джипито д-р Димо Димов, който ще сключи брак със своята любима на 19-ти август.

Според непотвърдена и неофоциална информация това лято в Казанлък се очаква и видна ВИП сватба: под венчило, след години съвместно съжителство да мине и местен депутат. Дата за бракосъчетанието обаче няма заявена в Гражданското.

Това, което характеризира сватбените церемонии това лято в Казанлък са пищните и многолюдни гощавки и все по-големия брой на смесените бракове.