Детско-юношеският фолклорен танцов състав „Арсенал“ спечели първа награда в Националния фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров“ в Казанлък, организиран от община Казанлък, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, НЧ „Възродена искра - 2000“ и ФА „Гъдулица“.


ДЮФТС „Арсенал“ с ръководител Ваня Минчева участва с два танца от тракийската етнографска област „Заигра се хоро голямо“ и „Копаница“. За отличното си представяне младите арсеналци бяха удостоени от журито с първа награда.През изминалия творчески сезон танцьорите на ДЮФТС „Арсенал“ обогатиха своя репертоар с много нови танци от всички етнографски области на България, които показаха на годишния концерт в Дома на културата „Арсенал“. Съставът се представи прекрасно в ритуала „Розобер“ по време на Празника на розата. И неслучайно в края на сезона напълно заслужено извоюваха първа награда от национален фолклорен конкурс.

Новият творчески сезон започва на 1-ви октомври 2022 г. Всички малки и големи деца, желаещи да изучават български народни танци, могат да се запишат в състава на същата дата в залата на състава в ДК „Арсенал“.