Във връзка със Заповедта на министъра на здравеопазването от 25 ноември 2020 година и въвеждането на по-строги противоепидемични мерки, музеите в Казанлък обявиха, че остават затворени от 28 ноември до 21 декември.

Исторически музей „Искра” – град Казанлък, както и всички останали музейни обекти към културния институт - Музей на розата, Дом "Петко Стайнов", Етнографски комплекс "Кулата", Казанлъшка тракийска гробница, могилите "Оструша", "Хелвеция", "Грифони", "Шушманец" и "Голяма Косматка", ще бъдат затворени за посещения за посочения период. Администрацията на ИМ „Искра” остава отворена.

И Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства обяви, че на основание заповедта на министъра на здравеопазването и заповед на кмета на община Казанлък от 27 ноември 2020 година, се преустановява работата с посетители на територията на музея до 21 декември.


Национален парк-музей "Шипка - Бузлуджа" също информира на своята официална страница, че заради въведените нови противоепидемични мерки Паметникът на Свободата остава затворен от 28 ноември до 21 декември, включително. От музея предупреждават за повишено внимание на тези, които все пак предприемат изкачване на върха. Поради разположението на музея на 1326 м надморска височина, алеите и стълбите са заснежени и частично заледени и апелират хората да се съобразяват с условията в планината в есенно-зимния период.