За 2 часа - от 10.00 до 12.00 ч., на 28 септември, вторник, ще бъде затворен за движение участъкът от кръстовището на ул.„Христо Ботев“ и ул.„Иван Вазов“ до кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и бул.„ 23 пехотен Шипченски полк“ в двете посоки за движение.

Движението на МПС ще се извършва временно по обходните булеварди и улици: ул .„Иван Вазов, бул.„Розова долина“, бул.„23 пехотен Шипченски полк“, ул.„Мазалат“, ул.„Цар Петър“ - към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

Ремонтните дейности в района започнаха тази неделя, 26 септември. Въведена бе временна организация на движението от 08,00 ч. до 16,30 ч., при която се затвори едното платно на посочения участък от кръстовището в посока юг - север (източно платно). Това ще ще продължи до 8 октомври, включително.

В рамките на две седмици на централното кръстовище ще бъдат извършвани ремонтни дейности, свързани с поетапното въвеждане на зелена вълна по централните булеварди в Казанлък. За да се разтовари трафикът в района обновленията включват уширение на пътното платно, преместване на две светофарни секции по направление на ул.“Христо Ботев“ и обновяване на тротоарите на двете улици.