Шахматната ни гордост Симеон Дичев е носител на Купа „Казанлък”

Първата Купа "Казанлък" по шах за деца до 7-и клас спечели 9-годишният Симеон Дичев от село Овощник, възпитаник на треньора Петранка Драганова. Той стана носител и на златния медал в първото издание на детския шахматен турнир, организиран в града на розите от ОДК „Св. Иван Рилски” и Клуба по шахмат „Казанлък 21”.


След Симеон Дичев се класираха второкласниците Божидар Петков от ОУ ,,Георги Кирков" със сребърен медал и Константин Смилов от ОУ "Чудомир" с бронзовото отличие.

При седмокласниците първо място и златен медал спечели Християн Любенов от ОУ ,,Георги Кирков", втори е Радослав Бъцков от село Овощник със сребърно отличие и 3-то място и бронзов медал - за Антония Георгиева от ОУ ,,Георги Кирков".При малките момичета – първото място и златният медал напълно заслужено отидоха при Калина Шипкова от ЦДГ ,,Здравец", второто място и сребърния медал спечели първокласничката Радостина Антонова от ОУ ,,Чудомир". Трето място и бронзов медал завоюва Сияна Христова, също от 1-ви клас от ОУ ,,Чудомир".


Всички участници получиха грамоти.

„Казанлъшките деца, които обичат този спорт имаха нужда от такъв турнир. Надявам се, той да стане традиционен и да излезе от рамките на нашата община, като прерасне в национален. Идеята за тази проява е на ръководството на ОДК ,,Св.Иван Рилски", с подкрепата на Община Казанлък и ШК,,Казанлък21", и се проведе на 11 май в чест на Светите братя Кирил и Методий 11-ти май”, каза след приключване на състезанието ръководителят на ШК „Казанлък 21” и легендата на казанлъшкия шахмат Петранка Драганова. Тя изказа благодарността на организаторите на директора на ОУ „Чудомир” Донка Севданска за предоставената възможност турнирът да бъде проведен в училището и за създадените чудесни условия за състезателите.