Рекорден брой свободни работни места в Казанлъшко

370 са свободните работни места, обявени днес от Бюрото по труда в Казанлък. През последната близо една година, това е най-големият брой свободни позиции, обявени от трудовата борса в града. С настъпването на туристическия сезон у нас, прави впечатление огромното търсене на хора, които да работят в обслужването на туристи и гости в хотели и ресторанти. Свободни позиции има за 63 сервитьори, 11 бармани, 14 готвачи, 33 камериерки, както за крупие и работник-кухня.


Традиционно търсени са специалистите със средно техническо образование като монтажници, настройчици, оператори на металорежещи машини, машинни оператори за различни производства, оператори на машини с ЦПУ, оператори на преса, фрезисти, шлосери, стругари, шлайфисти, заварчици, монтьори. Свободните позиции за машиностроители са 75.


32 са свободните работни места за шофьори, като само 25 от тях са за товарни автомобили за международни превози. 18 машинни оператори за навиване на конци търси производствено предприятие, а консервна фабрика се нуждае от 30 работници.


За 12 висшисти са обявени свободни позиции на казанлъшката трудова борса. Сред тях са двама инженер-конструктори, един специалист по хидравлика и пневматика, специалист по продажбите и двама учители – в начален етап и в детска градина. С дипломи за висше образование се търсят още кинезитерапевт, психолог, социален работник, служител „Човешки ресурси“ и салонен управител.

Свободни работни места се предлагат и за хора с основно образование, предимно общи работници, хигиенисти и друга неквалифицирана дейност.