Демонстрации за гасене на битови пожари и изложение на наличната противопожарна техника и съоръжения ще бъдат представени утре, 14 септември, от 10 часа пред сградата на Община Стара Загора по повод професионалния празник на огнеборците – 14 септември.


Гражданите ще могат да видят как се гаси правилно пожар на прегрято олио в тиган върху газов котлон. Ще бъде „гасен пожар” в офис на 6-я етаж в административна сграда, ще бъдат демонстрират действия с автомеханична стълба за спасяване на човек от покрива на висока сграда, както и рязане на автомобил за спасяване на „пострадал”, съвместно с екип на ЦСМП. Ще има демонстрация на гасене на пожар в автомобил и самоспасяване на служител с въжени спасителни устройства по фасада. В демонстрациите ще участват и младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

Официалното откриване е в 10.00 ч. на 14.09.2016 г. в центъра на Стара Загора,като след кратката церемония ще започнат и самите демонстрации. 23 огнеборци от областта ще бъдат наградени, а главен инспектор Георги Иванов, началник сектор ”Пожарогасене и спасителна дейност”, ще получи за втора поредна година високо отличие за своята работа – почетен знак на МВР – II степен.


Днес директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Стара Загора,комисар Стоян Колев бе отличен от областния управител инж. Георги Ранов с почетен плакет на Областна администрация – Стара Загора за проявения от него висок професионализъм.