С ново изделие ще се представи „Арсенал“ АД-Казанлък, на откриващото се днес в Международния панаир в Пловдив 12-ото изложение за отбранителна техника „Хемус 2016”. Акцентите във форума тази година са отбрана, антитероризъм и сигурност.
Новата арсеналска разработка, която ще бъде показана пред експерти и оръжейни спецове е картечница MG-М2, калибър 7,62 х 51 мм.

На площ от 27 кв. метра дружеството ще представи редовното си производство, модернизираните си изделия, както и новата си картечница. Тя ще е и своеобразен акцент на арсеналския щанд.
Посетителите ще имат възможност на място да се запознаят с цялата продуктова гама, която предлага „Арсенал“, да получат и пълна информация за всичко, което ги интересува и е свързано с възможностите на арсеналските изделия.
В рамките на изложбата, която продължава до събота- 28 май, ще бъде направен статичен показ на съществуващи и придобити нови техники, въоръжение и оборудване във формированията от Българската армия. Паралелно с изложбата на Централния артилерийски изпитателен полигон „Змейово“ ще има демонстрации на стрелби. Ще бъдат показани и бойни умения в екстремни ситуации.
По време на изложението ще се проведе и научна конференция, с участието на специалисти от 60 страни, както и студенти от Техническите университети в София и Пловдив.
Международното изложение „Хемус“ е под патронажа на Министерството на икономиката и Министерството на отбраната, на него среща си дават най-добрите фирми-производители в бранша от цял свят.