Напусна ни един от феномените на България – поетът Неделчо Ганев Поетът Неделчо Ганев си отиде на 79 години. Неговите приятели и колеги от поетичната общност са единодушни: Неделчо Ганев е един от знаковите поети на Чирпан, Казанлък, Стара Загора и на света, той е един от феномените на България.

Неделчо Ганев е роден през 1944 година в село Изворово, Чирпанско. Завършва средно образование в Механотехникума в Пловдив, а висше – в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Български език и литература“. 15 години от своя живот Неделчо Ганев посвещава на „Арсенал“. Работил е като настройчик, ОТК, редактор във вестник „Заводска трибуна”, чийто наследник е днешното издание „Трибуна Арсенал“.
Член е на Съюза на българските писатели. Почетен гражданин на Чирпан.

Автор е на 30 книги – 20 стихосбирки, 10 – с проза. Сред най-известните му книги с поезия са „Зелена фабрика“, „Мълчана вода“, „Двойна спирала“, „Индуктивна магия“, „Генетична капсула“, „Вечното сега“, „Свръхзвукова светулка“, „Мотаещо кросно“, „Зърнени букви“, „Зародишни срички“, а с проза: „Феномени на България“, „Генераторът психотронен убиец“, „Трети завет“, „Бинарна луна“, „Трикрако столче“, „Записано на рабош“, „Коноп“.

Неделчо Ганев е неподражаем творец. Неговите мисли са насочени към необозримия свят. Той казва, че материята в тази си форма е изчерпала своята същност и тя трябва да се замени с нов вид материя - психофизическа. Да се смени парадигмата на живота. Нещото е произлязло от нищото. Не ДНК е носител на наследствеността, а Енергията.

Поклон пред Светлата памет на Поета и Човека Неделчо Ганев!

От ръководството на „Арсенал“ и от всички негови колеги, приятели, съмишленици