Казанлъчани са изхвърлили най-голямо количество - общо 827 770 килограма, строителни отпадъци в тридневната кампания "Да почистим Казанлък", организирана от Общината. Те са били извозени до депото в село Шейново. На второ място по обем са старите мебели - дивани, гардероби, секции и други – общо 24 580 кг. Събраните хартия, пластмаса и стъкло, извозени до Сепариращата станция, са с общо тегло 3640 кг, като най-голямо количество са изхвърлени в събота и неделя, т.е. активността на гражданите се е повишила по време на кампанията. Казанлъчани са се освободили от 2 380 кг. ненужни дрехи.

За първи път тази година в акцията беше предоставена възможност на гражданите, които не могат да достигнат до един от седемте пункта за изхвърляне на ненужни вещи, Общината да стигне до тях. От тази услуга са се възползвали жителите на 23 адреса в града, които са подали предварителни заявки на обявените телефони за електроуреди и едрогабаритни отпадъци.

Служители на Общинска администрация са почиствали района около язовир „Копринка“ и са събрали около тон и половина битов отпадък.
Няколко казанлъшки фирми са се отзовали и са участвали с техника в кампанията по почистването на града.