Над 4000 лева и доброволен труд в подкрепа на колеги

До момента арсеналци са подпомогнали с 4127 лева двама свои колеги, които останаха без покрив над главите си, след като пожар разруши къщата им в село Ветрен, община Мъглиж. Буквално за броени дни работници и служители в Завод 3 и Завод 1 на „Арсенал“ АД са събрали 3127 лева за своите колеги Радка Иванова и сина й Жеко Иванов, в чийто дом избухна газова бутилка. 900 лева са събрани от Завод 1, където работи Радка, а останалите са дарени от колегите на Жеко от Завод 3. Към тази сума е прибавена и еднократна парична помощ от 1000 лева, която осигури от своя фонд организацията на КНСБ в „Арсенал“. С това цялата сума към момента е 4127 лева. Събирането на средствата е чрез кутии за доброволни дарения по цеховете.

Отделно от това ръководството на „Арсенал“ АД осигури керемиди за направата на покрива, които бяха доставени на място в село Ветрен, където живеят майката и синът.

Добрите дела на арсеналци не спират дотук. Още през почивните дни в началото на месец май колеги на Радка и Жеко Иванови с доброволен труд са започнали да възстановяват къщата. Със събраните средства са закупили необходимите строителни материали – дървени греди, грунд и други, за ремонтиране на покрива, за измазване на стаите и привеждането им в нормален вид след пожара. Главни инициатори за помощ по ремонта са Вълчо Сталев от цех 140 и Михаил Ангелов от цех 120 на Завод 3.

Председателят на структурата на КНСБ в Завод 3 и член на Местната коалиция „Алтернативата на гражданите“ Станка Костова благодари от името на синдиката на всички работници и служители, които, без да се колебаят, са дарили средства за подпомагане на своите колеги, изпаднали в беда, и са се включили напълно доброволно във възстановяването на техния дом.

Съпричастността и подкрепата за семейството продължават.